Συμπτώματα

Συμπτώματα Καρκίνου του Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη στο αρχικό στάδιο δεν προκαλεί συνήθως κανένα σύμπτωμα και βρίσκεται μόνο λόγω μίας παθολογικής τιμής του PSA (Prostate Specific Antigen) ή της δακτυλικής εξέτασης του ορθού. Ορισμένοι προχωρημένοι καρκίνοι του προστάτη μπορεί να στραγγαλίσουν την ουρήθρα και να εξασθενίσουν την ροή των ούρων ή να προκαλέσουν συχνουρία ή και νυχτουρία. Μη καρκινικές παθήσεις του προστάτη όπως η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ) προκαλούν συνήθως τα ίδια ακριβώς  συμπτώματα.

Εάν ο καρκίνος του προστάτη έχει επεκταθεί περισσότερο μπορεί να παρουσιασθεί αιματουρία (αίμα στα ούρα) ή και στυτική δυσλειτουργία. Πόνοι στα οστά της πυέλου, της σπονδυλικής στήλης, του ισχίου και των πλευρών είναι επίσης δυνατόν να παρουσιασθούν καθώς ο προχωρημένος καρκίνος του προστάτη κάνει μεταστάσεις στα κόκαλα. Και άλλες παθήσεις όμως μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια συμπτώματα.
Εάν παρουσιασθούν συμπτώματα, αυτά μπορεί να είναι:

Διαταραχές στην ούρηση

Διαταραχές της εκσπερμάτισης ή της ανδρικής σεξουαλικότητας

H AIMOΣΠEPMIA, H ΠAPOYΣIA ΔHΛAΔH AIMATOΣ ΣTO ΣΠEPMA, EINAI AΠO TO ΠIO ΣYXNO KAI IΣΩΣ EIΔIKO ΣYMΠTΩMA KAPKINOY TOY ΠPOΣTATH, ΣE ANΔPEΣ ANΩ TΩN 50 ETΩN.

Άλλα συμπτώματα

ΠONOΣ ΣTHN MEΣH 'H  ΣTHN ΣΠONΔYΛIKH ΣTHΛH EINAI ΣYNHΘΩΣ ΣYMΠTΩMA ΠPOXΩPHMENOY KAPKINOY TOY ΠPOΣTATH, YΠOΔHΛΩNONTAΣ OΣTIKEΣ METAΣTAΣEIΣ

Εκτύπωση