Επιλογή Σελίδας

Κλινική-Περιγραφή/Τμήματα

Βρίσκεσαι εδώ: Αρχική | Κλινική-Περιγραφή/Τμήματα

Ο Αν. Καθηγητής κ. Βασίλης Πουλάκης διευθύνει την ΓΕΝΙΚΗ, ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ στο ιδιωτικό νοσοκομείο METROPOLITAN HOSPITAL που βρίσκεται Εθνάρχου Μακαρίου & Ελ.Βενιζέλου 1, στο Ν. Φάληρο

Η Ουρολογική Κλινική αυτή αποτελείται από τα εξής τμήματα:

  • Γενικής Ουρολογίας
  • Λαπαροσκοπικής Ουρολογίας
  • Ρομποτικής Ουρολογίας
  • Ογκολογικής Ουρολογίας
  • Ενδοουρολογίας
  • Νευροουρολογίας
  • Ουρολογίας με Laser & Κρυοθεραπεία
  • Παιδοουρολογίας
  • Ουρολογίας της Γυναίκας
  • Ανδρολογίας

Ιδιαίτερη μνεία χρήζουν τα παρακάτω τμήματα:

Λαπαροσκοπικό και Ρομποτικό Τμήμα
Λόγω των μοναδικών πλεονεκτημάτων τους για τον χειρουργό και τον ασθενή, η λαπαροσκοπική και ρομποτική τεχνική έχει αντικαταστήσει την ανοικτή ουρολογική χειρουργική σε ποσοστό άνω του 70%. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και προπάντων η εισαγωγή της ρομποτικής χειρουργικής βοήθησε την σύγχρονη Ουρολογία να δώσει λύση σε καίρια χειρουργικά-ουρολογικά προβλήματα ελαχιστοποιώντας το χειρουργικό τραύμα και τον κίνδυνο των επιπλοκών.
Τα νοσοκομειακά κέντρα, με τα οποία συνεργάζεται ο κ. Πουλάκης είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα λαπαροσκοπικά και ρομποτικά συστήματα και έχοντας την μεγαλύτερη και πιο μακρόχρονη εμπειρία στον Ελλαδικό χώρο προσφέρει με ασφάλεια και αξιοπιστία το πλήρες φάσμα των κλινικών εφαρμογών αυτών των τεχνολογιών.

Ογκολογικό Τμήμα

Το Ογκολογικό Τμήμα διακινεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών που είτε απαιτούν νοσηλεία στην Κλινική για την χειρουργική αντιμετώπιση όλων των μορφών των ουρολογικών κακοηθειών, είτε παρακολουθούνται τακτικά στα πλαίσια κάποιου κακοήθους ουρολογικού νοσήματος, είτε υποβάλλονται σε χρόνιες θεραπείες στα εξωτερικά ιατρεία (π.χ. ενδοκυστικές εγχύσεις ή θεραπείες με ορμόνες ή και με χημειοθεραπευτικά φάρμακα για τον καρκίνο του προστάτη).

Επίσης πραγματοποιούνται όλες οι ιατρικές πράξεις που αφορούν την μετεγχειρητική παρακολούθηση του ογκολογικού ασθενούς (π.χ. κυστεοσκοπήσεις, αιμοληψίες, υπερηχογραφήματα κ.λπ.), ενώ παρακολουθούνται και τυχόν συμπτώματα ή αλλαγές στην κλινική εικόνα ασθενών που έλαβαν ή εξακολουθούν να λαμβάνουν κάποιου είδους ογκολογική θεραπεία (χειρουργική ή χημειοθεραπευτική).
Όλα τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων και τα δεδομένα παρακολούθησης των ασθενών καταγράφονται στο αρχείο, το οποίο αποτυπώνει την κατάσταση του ασθενούς ανά πάσα στιγμή σχετικά με το ογκολογικό του νόσημα.

Η άρτια οργάνωση του τμήματος, το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της και η δυνατότητα 24ωρης συνεχούς και αδιάλειπτης παρακολούθησης των ασθενών εξασφαλίζουν την σωστή και ασφαλή χορήγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων και την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πιθανής παρενέργειας των χορηγούμενων θεραπειών.

Τμήμα Νευρο-Ουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ουροδυναμικό Τμήμα)
Το Ουροδυναμικό εξωτερικό ιατρείο προσπαθεί να δώσει απάντηση και να ανακαλύψει την σωστή αιτία του συχνού προβλήματος της ακράτειας αλλά και κάθε διαταραχής της ούρησης. Γνωρίζοντας την ακριβή αιτία των διαταραχών της ούρησης μπορούμε να εφαρμόσουμε την καταλληλότερη θεραπεία, χειρουργική ή φαρμακευτική, δίνοντας έτσι οριστική λύση στο πρόβλημα του ασθενή.

Σημαντική είναι επίσης η συνεργασία με άλλες ιατρικές ειδικότητες (π.χ. νευρολόγων, γυναικολόγων, κ.λπ.) που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των ασθενών με ακράτεια.

Διαθέτει το πλέον σύγχρονο μηχάνημα πλήρους βίντεο-ουροδυναμικού ελέγχου με δυνατότητα εξέτασης και προφιλομετρίας της ουρήθρας και είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Ουροδυναμικό εξωτερικό ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού (τηλέφωνο για ραντεβού καθημερινές από 8πμ έως 4 μμ στο τηλέφωνο της γραμματείας του κ. Πουλακη 694 158 2424).

Ανδρολογικό Τμήμα (Υπογονιμότητας – Στυτικής Δυσλειτουργίας)
Το Ανδρολογικό Τμήμα προσφέρει το πλήρες φάσμα τόσο της χειρουργικής όσο και της συντηρητικής αντιμετώπισης των ανδρολογικών παθήσεων. Επίσης συμβάλει με τον εξειδικευμένο και σύγχρονο εξοπλισμό του στην σωστή διάγνωση και παρακολούθηση των προβλημάτων υπογονιμότητας και στυτικής δυσλειτουργίας. Είναι από τα πιο πλήρως εξοπλισμένα και εξειδικευμένα ανδρολογικά τμήματα του νομού Αττικής με κατεύθυνση την παθολογία τόσο της υπογονιμότητας όσο και της στυτικής δυσλειτουργίας.

Το εξωτερικό ιατρείο διαθέτει ξεχωριστό χώρο εντός της Ουρολογικής Κλινικής και εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το ιδανικό περιβάλλον για την πλήρη αλλά και την διακριτική εξέταση του ανδρολογικού ασθενούς. Επίσης διαθέτει και διατηρεί αρχείο ασθενών, το οποίο μετά την αρχική καταγραφή του προβλήματος συμβάλει στην περαιτέρω καθοδήγηση των ασθενών με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Το τμήμα λειτουργεί με ραντεβού (τηλέφωνο για ραντεβού καθημερινές από 8πμ έως 4μμ στο τηλέφωνο της γραμματείας του κ. Πουλακη 694 158 2424

Τμήμα Ενδοουρολογίας και Ουρολογίας με Laser
Τα νοσοκομεία με τα οποία συνεργάζεται ο κ. Πουλάκη έχουν, κατόπιν δικών του προτάσεων και ενεργειών, οργανωθεί και εξοπλισθεί με τα πιο μοντέρνα μηχανήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης Ενδοουρολογίας (διουρηθρικές επεμβασεις, ουρητηροπυελοσκοπήσεις με ημιεύκαμπτο και εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο, διαδερμικές επεμβάσεις στο νεφρό, κ.τ.λ.) και Ουρολογίας με Laser (Greenlight Laser ή ακόμα και διοδικό Laser για την αναίμακτη διουρηθρική προστατεκτομή, λιθοτριψία με Laser και καυτηριασμός κονδυλωμάτων με Laser).

Το τμήμα λειτουργεί με ραντεβού (τηλέφωνο για ραντεβού καθημερινές από 8πμ έως 4μμ στο τηλέφωνο της γραμματείας του κ. Πουλακη 694 158 2424).

Εξωτερικό Ιατρείο Μεταβολικού Ελέγχου της Λιθίασης
Με το εν λόγω εξωτερικό Ιατρείο συμπληρώνεται ο έλεγχος των ασθενών που εμφανίζουν συχνά επεισόδια λιθίασης του ουροποιητικού. Η χημική ανάλυση του λίθου ακολουθείται από λεπτομερή μεταβολικό έλεγχο του ασθενούς για να διευκρινιστεί η ακριβής αιτία ή χημικό στοιχείο που ευθύνεται για τη δημιουργία των λίθων.

Σημαντική είναι επίσης η συνεργασία με άλλες ιατρικές ειδικότητες (π.χ. ενδοκρινολόγων, νεφρολόγων, παθολόγων, κ.λπ.) που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των ασθενών με ουρολιθίαση. Τελικά, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό, θα δοθούν οι κατάλληλες θεραπευτικές λύσεις με σκοπό την αποτροπή ή την καθυστέρηση της επανεμφάνισης λίθου στο ουροποιητικό.

Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού (τηλέφωνο για ραντεβού καθημερινές από 8πμ έως 4μμ στο τηλέφωνο της γραμματείας του κ. Πουλακη 694 158 2424).

Pin It on Pinterest