Επιλογή Σελίδας

MD | PHD | FEBU

Dr. Vasilis Poulakis

Poulakis Urology!

ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Με μόνιμη και διαρκή παρουσία στην μεγαλόνησο ο Ιατρός Βασίλης Πουλάκης πραγματοποιεί ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις απο το 2011 όπου και ξεκίνησε την συνεργασία του με έγκριτους ουρολόγους της Κύπρου.

Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες απο 800 επεμβάσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα δίνοντας στους Κύπριους ασθενείς σύγχρονες ουρολογικές χειρουργικές λύσεις.

ρομποτικη χειρουργικη

ενημερωθειτε για το νεο da vinci si hd sto ippokrateio iδιωτικο νοσοκομειο λευκωσιας

Περισσοτερες απο 8.000 επιτυχεις ρομποτικες επεμβασεις

Το ρομποτικό σύστημα της Κύπρου είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς da Vinci, το λεγόμενο standard da Vinci. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα αποτελέσματα των ρομποτικών επεμβάσεων είναι ανεξάρτητα από το ποιο μοντέλο χρησιμοποιείται. Απλώς η εμπειρία του ρομποτικού χειρουργού είναι εκείνη που κάνει την διαφορά!

Poulakis Urology!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Οι αριθμοί

Όταν εγκαταστάθηκε το ρομποτικό σύστημα da Vinci στην Κύπρο, το 2007, εκτελούνταν 10 με 15 ρομποτικές επεμβάσεις τον χρόνο. Από το 2011 τα ρομποτικά χειρουργεία στην Μεγαλόνησο ξεπερνούν τα 110 τον χρόνο καλύπτοντας όλο το φάσμα των ρομποτικών ουρολογικών επεμβάσεων.

Αν σκεφτούμε ότι ανάλογα με τον πληθυσμό της Κύπρου κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 170 με 200 νέες περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη και τα 2/3 εξ αυτών μπορούν και έχουν ένδειξη να χειρουργηθούν η πλειοψηφία των νέων περιπτώσεων με καρκίνο του προστάτη χειρουργείται ρομποτικά.

Αυτό σημαίνει ότι η ρομποτική χειρουργική καταξιώθηκε στην συνείδηση των Κυπρίων, οι οποίοι και την επιλέγουν σαν θεραπεία πρώτης εκλογής για την αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη.

Οι επιτυχίες και τα αποτελέσματα

Αν και στην αρχή της εγκατάστασης του ρομποτικού συστήματος στην Κύπρο υπήρχε μία δυσπιστία σχετικά με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, η διστακτικότητα και δυσπιστία αυτή όμως κάμφθηκε κυρίως λόγω των εξής καταστάσεων:

 • οι επιτυχίες και τα θετικά αποτελέσματα της ρομποτικής χειρουργικής στην Κύπρο έπεισαν όχι μόνο τους πιο δύσπιστους αλλά και τους πιο κακόβουλους επικριτές για την ανωτερότητα της ρομποτικής προσέγγισης σε σύγκριση με την παραδοσιακή ανοιχτή αλλά και με την λαπαροσκοπική μέθοδο
 • η εμπειρία της ρομποτικής χειρουργικής ομάδας με επικεφαλής τον κον Βασίλη Πουλάκη βελτίωσε και εξύψωσε τα αποτελέσματα της ρομποτικής Ουρολογίας στην Κύπρο στα επίπεδα των διεθνών δεδομένων κάνοντας την φυγή στο εξωτερικό, σε εξειδικευμένα ρομποτικά κέντρα της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, περιττή!

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα της κυπριακής ουρολογικής-ρομποτικής εμπειρίας έχουν ανακοινωθεί σε επιστημονικά ουρολογικά συνέδρια αλλά και ο ίδιος ο κύριος Δημητρίου τα προέβαλε στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Δείτε τις συνεντεύξεις του κ. Δημητρίου στο MEGA (http://www.megatv.com.cy/cgibin/hweb?-A=3518&-V=news) και στο SIGMA (http://www.sigmalive.com/news/scitech/535060).

Το φάσμα των ρομποτικών επεμβάσεων

Στην Κύπρο εκτελούνται όλες οι ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις που θα μπορούσαν να διενεργηθούν και στα πιο εξειδικευμένα της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των προσφερόμενων ρομποτικών χειρουργείων!

Αναλυτικότερα, οι ρομποτικές επεμβάσεις που εκτελούνται και στην Κύπρο περιλαμβάνουν:

Σε καρκίνο του προστάτη

 • ρομποτική ριζική προστατεκτομή (με ή χωρίς εκτεταμένη λεμφαδενεκτομή) και με πλήρη διατήρηση της στυτικής λειτουργίας και την μέγιστη δυνατή εγκράτεια ούρων


Σε καλοήθεις παθήσεις του προστάτη και της ουροδόχου κύστης

 • ρομποτική απλή προστατεκτομή για καλοήθη υπερπλασία προστάτη για ευμεγέθη προστατικό αδένωμα
 • ρομποτική αντιμετώπιση εκκολπωμάτων ουροδόχου κύστης
 • ρομποτική αντιμετώπιση κυστεοκολπικού συριγγίου


Σε παθήσεις της Νεφρικής Πυέλου και του Ουρητήρα

 • ρομποτική πυελοπλαστική σε απόφραξη της πυεολοουρητηρικής συμβολής
 • ρομποτική ριζική νεφροουρητηρεκτομή για καρκίνο του ουρητήρα ή της νεφρικής πυέλου
 • ρομποτική ουρητηροκυστεονεοστομία (Psoas Hitch ή Boari plastic) για αντιμετώπιση περιφερικών στενωμάτων του ουρητήρα

Σε καλοήθεις παθήσεις του Νεφρού

 • ρομποτική απλή νεφρεκτομή
 • ρομποτική αφαίρεση κύστεων νεφρού

Σε κακοήθεις παθήσεις του Νεφρού

 • ρομποτική μερική νεφρεκτομή ή ογκεκτομή με μέγιστη δυνατή διατήρηση της νεφρικής λειτουργίας για μικρούς και περιφερικά κείμενους εξαιρέσιμους όγκους του νεφρού
 • ρομποτική ριζική νεφρεκτομή για σχετικά μεγάλους όγκους του νεφρού

Σε γυναικολογικές παθήσεις

 • ρομποτική αντιμετώπιση πρόπτωσης μήτρας/κόλπου με ή χωρίς ακράτεια ούρων (ιεροκολποπηξία και κολποανάρτηση) σε συνδυασμό (εάν αυτό ενδείκνυται) με υφολική είτε ολική υστερεκτομή

Σε κακοήθεις παθήσεις της Ουροδόχου κύστεως

 • ρομποτική ριζική κυστεκτομή με εκτεταμένη λεμφαδενεκτομή και δημιουργία ορθότοπης-εγκρατούς νεοκύστης σε άνδρες και σε γυναίκες

Σε παθήσεις των επινεφριδίων

ρομποτική αφαίρεση επινεφριδίων

Άλλες παθήσεις

 • ρομποτική αντιμετώπιση κιρσοκήλης (συνήθως αμφωτερόπλευρης ή υποτροπής)
 • ρομποτική αντιμετώπιση βουβωνοκήλης εξωπεριτοναϊκά με τοποθέτηση πλέγματος (συνήθως αμφωτερόπλευρης ή υποτροπής)

Το ρομποτικό σύστημα da Vinci

Το ρομποτικό σύστημα da Vinci στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είχε αγορασθεί από τον πρωτοπόρο ιδιώτη Ουρολόγο της Κύπρου, τον Επίκουρο Καθηγητή Ουρολογίας κον Δημήτρη Δημητρίου. Δεν ανήκει ιδιοκτησιακά σε καμία κλινική ή νοσοκομείο. Η οικονομικά παράτολμή για πολλούς ενέργεια ενός οραματιστή Ουρολόγου έμελλε 6 χρόνια μετά να δικαιωθεί και να επιβραβευτεί από τα επιτυχημένα αποτελέσματα εφαρμογής της. Η πρωτοπορία του κου Δημητρίου δεν εξαντλείται μόνο στην αγορά και εγκατάσταση του πρώτου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος στην Κύπρο. Ήταν εκείνος που πραγματοποίησε τις πρώτες ανοιχτές ριζικές προστατεκτομές, τις πρώτες συμβατικές λαπαροσκοπικές ριζικές προστατεκτομές καθώς και πρώτες διουρηθρικές προστατεκτομές με το Green Light Laser (το οποίο και ο ίδιος αγόρασε) στην Κύπρο.
Η πρωτοπορία του όμως συνεχίζεται στην άμεσα επικείμενη αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος da Vinci, του standard da Vinci, στο πλέον σύγχρονο μηχάνημα, da Vinci Si με τέσσερις ρομποτικούς βραχίονες, η οποία και θα κοστίσει περισσότερο από 1.500.000 Ευρώ!

Το ρομποτικό σύστημα της Κύπρου είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς da Vinci, το λεγόμενο standard da Vinci. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα αποτελέσματα των ρομποτικών επεμβάσεων είναι ανεξάρτητα από το ποιο μοντέλο χρησιμοποιείται. Απλώς η εμπειρία του ρομποτικού χειρουργού είναι εκείνη που κάνει την διαφορά!

Το ρομποτικό σύστημα είναι εγκαταστημένο στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, εκεί όπου χειρουργεί και ο κος Δημητρίου!
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιπποκρατείου (http://www.hippocrateon.com)

Ήδη από το 2022 ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης συνεργάζεται με το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το πλέον υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα da Vinci Xi (https://www.apollonion.com). Για λεπτομέρειες δείτε στην παρακάτω ενότητα “Συνεργασίες”.

Συνεργασίες

ΙΟ κος Βασίλης Πουλάκης, σαν:

 • μακράν ο εμπειρότερος ρομποτικός Χειρουργός-Ουρολόγος στον Ελλαδικό αλλά και στον Βαλκανικό χώρο, με την μεγαλύτερη σειρά ρομποτικών επεμβάσεων (περισσότερες από 2.000 ρομποτικές επεμβάσεις – Ιανουάριος 2014)
 • ο πιο ολοκληρωμένος ρομποτικός Χειρουργός-Ουρολόγος, ο οποίος καλύπτει όλο το φάσμα των ρομποτικών-ουρολογικών επεμβάσεων, από τις απλές (κιρσοκήλη, βουβωνοκήλη, πυελοπλαστική κτλ) έως τις πλέον προχωρημένες και δύσκολες (ριζική προστατεκτομή με διατήρηση των στυτικών νεύρων και με εκτεταμένη λεμφαδενεκτομή, μερική νεφρεκτομή σε πολύπλοκους όγκους με ή χωρίς νεφρική ισχαιμία, ριζική κυστεκτομή με δημιουργία νεοκύστης σε άνδρες και σε γυναίκες κτλ)
 • εκπαιδευτής (proctor), αναγνωρισμένος από την κατασκευάστρια εταιρεία (Intuitive Surgical) του ρομποτικού συστήματος da Vinci
 • αναγνωρισμένος και καταξιωμένος ρομποτικός Χειρουργός όχι μόνο στον Ελλαδικό αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο με πλήθος παρουσιάσεων και δημοσιεύσεων σε επιστημονικά ουρολογικά περιοδικά και συνέδρια παγκοσμίου κύρους σχετικά με την ρομποτική χειρουργική
 • Χειρουργός, που συνεργάζεται και προσαρμόζεται άριστα σε νέο περιβάλλον, αφού έχει χειρουργήσει πολλές φορές σαν φιλοξενούμενος Χειρουργός είτε σε συνέδρια είτε στα πλαίσια χειρουργικής υποστήριξης νέων σε εμπειρία Ουρολόγων

επιλέχθηκε από τον Χειρουργό-Ουρολόγο, κον Δημήτρη Δημητρίου, ιδιοκτήτη του μοναδικού ρομποτικού συστήματος da Vinci στην Κύπρο, ανάμεσα σε άλλους Έλληνες και Κύπριους Ουρολόγους, ως ο καταλληλότερος μαζί με τον συνεργάτη και βοηθό του, κον Βασίλη Μώρο, να υποστηρίξουν επαγγελματικά και αξιόπιστα την επιτυχημένη εφαρμογή και λειτουργία της ρομποτικής Ουρολογίας στην Μεγαλόνησο.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Όμως, ήδη από τα τα μέσα του 2018 αποφάσισε ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης να θέσει τέρμα στην συνεργασία του με τον κον Δημήτρη Δημητρίου. Οι λόγοι είναι προφανείς και ήδη γνωστοί για τους περισσότερους, που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Είναι γεγονός ότι ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης δυσκολέυτηκε να διακόψει αυτή την συνεργασία, περισσότερο για λόγους συναισθηματικούς. Όμως, η ζωή και η σωστή αντιμετώπιση των Κύπριων ασθενών έχει τους δικούς της ορθολογικούς νόμους, που απιτούσαν λύση συνέχειας στην Ιατρική παρουσία μας στην Κύπρο.

Η μόνη και κύρια διαφορά είναι ότι διακόπηκε η συνεργασία με τον Δρ. Δημήτρη Δημητρίου.

Οι ασθενείς θα συνεχίζουν όχι μόνο να χειρουργούνται ρομποτικά αποκλειστικά και μόνο από τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη, όπως άλλωστε γινόταν ήδη από τότε που πρωτοξεκινήσαμε, πριν πάρα πολλά χρόνια, να πηγαίνουμε στην Κύπρο, αλλά επιπλέον και να παρακολουθούνται και άμεσα μετεγχειρητικά από τον ίδιο τον κον Πουλάκη.

Παρακάτω συνοψίζουμε τον κώδικα δεοντολογίας που πρέπει να διέπει αυτονόητα την σχέση του ασθενούς με τον Χειρουργό του στις συγκεκριμένες συνθήκες της πραγματοποίησης των ρομποτικών χειρουργείων στη Κύπρο.
Πρώτον, πριν αλλά και άμεσα μετά το χειρουργείο οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα ενημερώνονται και θα παρακολουθούνται προσωπικά από τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη και όχι από κάποιον τρίτον «διαμεσολαβητή».
Δεύτερο, το ταξίδι μας στην Κύπρο μπορεί εάν παραστεί ανάγκη να παραταθεί ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις να ελέγξουμε προσωπικά την μετεγχειρητική κατάσταση των ασθενών.

Τρίτον, οι ασθενείς παροτρύνονται να καλούν στα τηλέφωνα του κου Πουλάκη και των συνεργατών για οποιαδήποτε επείγον πρόβλημα και σε οποιαδήποτε ώρα το παρουσιάσουν. Επίσης μπορούν με email άμεσα να λύνονται τα διάφορα απλά διαδικαστικά ζητήματα ή να δίνεται απάντηση σε απλές ερωτήσεις.

Τέταρτον, δημιουργήσαμε νέες συνεργασίες με έμπειρους αλλά προπάντων αξιόπιστους και προσιτούς στους ασθενείς Ουρολόγους στην Κύπρο. Τους συγκεκριμένους ασθενείς θα τους παρακολουθεί, όσο καιρό απουσιάζουμε από την Κύπρο, ο Ουρολόγος Δρ. Δημήτρης Κωστής.

Και τέλος πέμπτο, σχεδόν κάθε μήνα θα επισκεπτόμαστε την Κύπρο, οπότε θα μπορούμε και άμεσα, «δια ζώσης», να βλέπουμε, να εξετάζουμε και να παρακολουθούμε τους ασθενείς μας από κοντά.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους Κύπριους ασθενείς ότι θα έχουν όσον το δυνατόν την άριστη μετεγχειρητική παρακολούθηση που τους αρμόζει έτσι ώστε σε συνδυασμό με το επιτυχημένο αποτέλεσμα του ρομποτικού χειρουργείου να εξασφαλισθεί ένα άριστο συνολικό αποτέλεσμα.

Προσωπικά απολογούμαι για την μετεγχειρητική παρακολούθηση των Κύπριων ασθενών, αλλά τώρα που εγώ σαν Χειρουργός θα έχω και αυτήν την ευθύνη, είμαι βέβαιος ότι τα προβλήματα επικοινωνίας και οι πιθανές ελλείψεις ιατρικής φροντίδας θα εκμηδενιστούν!

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που συνεχίζεται να μου δείχνετε όλα αυτά, τα πάρα πολλά, χρόνια που ερχόμαστε, με τον συνεργάτη μου Δρ. Βασίλη Μώρο, στη Κύπρο.

 

ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ – ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ DA VINCI XI!

Το τέλος μιας εποχής που φθίνει και φτάνει στο τέλος της οδηγεί στην έναρξη μίας νέας που έχει την προοπτική και το μέλλον μαζί της!
Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία της Κύπρου ήταν το πρώτο Νοσοκομείο στη Κύπρο που πριν από περίπου 15 χρόνια, το 2008, εγκατέστησε και λειτούργησε το ρομποτικό σύστημα da Vinci. Ήταν η ατομική πρωτοβουλία ενός πρωτοπόρου Ουρολόγου του Δημήτρη Δημητρίου να αγοράσει μόνος του το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Η συνεργασία μας ξεκίνησε σχεδόν αμέσως και oi πρώτες 600 ρομποτικές επεμβάσεις ήταν πραγματικότητα μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Η ανάγκη για την ανανέωση του ρομποτικού συστήματος στη δεδομένη στιγμή της προηγούμενης δεκαετίας και το υψηλό κόστος αγοράς ενός νέου ρομποτικού συστήματος οδήγησε έξι πρωτοπόρους ρομποτικούς χειρουργούς (Ουρολόγους και Γυναικολόγους), μεταξύ αυτών και ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης, να συνεργαστούν για την αγορά ενός νεότερου ρομποτικού συστήματος. Έτσι, συνεχίστηκε η λειτουργία του Ρομποτικού Κέντρου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Φτάνουμε όμως στο έτος 2022 και, ενώ το ρομποτικό σύστημα da Vinci Si στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αποσύρεται επίσημα από την κατασκευάστρια εταιρεία Intuitive, από την κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο, η αγορά και λειτουργία ενός νέου σύγχρονου ρομποτικού συστήματος κάτω από τις δεδομένες συνθήκες στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δεν είναι εφικτές.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ώθησε τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη να ξεκινήσει την συνεργασία του με το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας κυρίως γιατί το εν λόγω Νοσοκομείο είναι εφοδιασμένο με το πιο σύγχρονο ρομποτικό χειρουργικό μοντέλο, το da Vinci Xi. Επιπλέον το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας έχει αγοραστεί από τον όμιλο Hellenic HealthCare Group (HHG) οπότε η στρατηγική του Ομίλου και οι κατευθύνσεις λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι οικίες στον Δρ. Βασίλη Πουλάκη.

Και μόνο το γεγονός ότι σε μία ημέρα αγοράστηκαν τρία υπερσύγχρονα ρομποτικά συστήματα da Vinci Xi, αξίας 2,8 εκατομμυρίων Ευρώ έκαστο, και εγκαταστάθηκαν σε τρία ξεχωριστά Νοσοκομεία του Ομίλου (ένα στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας, ένα στο Metropolitan Νοσοκομείο στο Νέο Φάληρο στην Ελλάδα και ένα στο Νοσοκομείο Υγεία στην Αθήνα) δηλώνει όχι μόνο την θεωρητική προσήλωση του Ομίλου HHG στις νέες τεχνολογίες αλλά και το σπουδαιότερo την πρακτική υποστήριξη σε αυτόν τον στόχο!

Και να υπογραμμίσουμε ότι τα Νοσοκομεία Metropolitan και Υγεία είναι από τα πολύ λίγα στην Ευρώπη και τα μοναδικά στην Ελλάδα που είναι είναι εφοδιασμένα με δύο υπερσύγχρονα ρομποτικά συστήματα da Vinci Xi!
Η αποχαιρετιστήρια φωτογραφία στην είσοδο του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου μαζί με την αξιαγάπητη και αγέραστη νοσηλεύτρια χειρουργείου, κα Ρένα, και η φωτογραφία στο χώρο του χειρουργείου στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο μετά το τέλος μίας ρομποτικής επέμβασης μαζί με την προϊσταμένη των Χειρουργείων κα Αναστασία Κιουρτζίδη.

 

Πιστοποιητικά

Ο κος Πουλάκης ασκεί νόμιμα την Ιατρική στην Κύπρο:

 • είναι εγγεγραμμένος στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (δείτε το ανάλογο πιστοποιητικό)
 • έχει αστική Ιατρική ευθύνη και νομική κάλυψη για την άσκηση της Χειρουργικής Ουρολογίας στην Κύπρο
 • οι χρηματικές απολαβές του από την εργασία του στην Κύπρο υφίστανται την νόμιμη φορολόγηση στην Κύπρο
 • δεν έχει ιδιωτικό Ιατρείο στην Κύπρο αλλά ασκεί μόνο την Χειρουργική-Ρομποτική Ουρολογία στον ιδιωτικό νοσοκομείο Ιπποκράτειο

μαρτυριεσ

δειτε τι λενε οι ασθενεισ μασ

Αφιέρωση του μεταλλίου του στον Ιατρό και Χειρουργό του

Ο κ. Ιωάννης Α., 68 ετών, είναι μεταμοσχευμένος με νεφρό και πρωταθλητής του πινγκ-πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση), ο οποίος πριν 4 χρόνια περίπου υποβλήθηκε σε ρομποτική ριζική κυστεκτομή με δημιουργία νεοκύστης αφιερώνει το μετάλλιο που κέρδισε στους ΧΧΙ Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων στη Μάλαγα της Ισπανίας το 2017 γιατί, όπως ο ίδιος λέει, ο γιατρός «του χάρισε ξανά όχι μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην».

Ευχαριστήριο σημείωμα ασθενούς που υποβλήθηκε σε επιτυχημένη ρομποτική ριζική προστατεκτομή

Ο ασθενής είναι διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία τροφίμων με έδρα την Θεσσαλονίκη και επέλεξε τον κον Πουλάκη κατόπιν λεπτομερούς έρευνας μεταξύ των ρομποτικών Χειρουργών όλης της Ελλάδος. Όπως χαρακτηριστικά είπε, “όλες οι συστάσεις οδηγούσαν στον κον Πουλάκη”.

Ευχαριστήριο σημείωμα από τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο

Ευχαριστήριο σημείωμα συνοδευόμενο με ένα συμβολικό δώρο ενός στυλού διαρκείας γνωστής εταιρείας από τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη ρομποτική ριζική προστατεκτομή. Ο κ. Πουλάκης έλυσε τον γρίφο του προβλήματος και διάγνωσε καρκίνο του προστάτη, όπου μετά το χειρουργείο της ρομποτικής επέμβασης ανάρρωσε σύντομα και επέστρεψε υγιής στα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Ευχαριστήρια και ευχετήρια κάρτα από Αγγλία

Ευχαριστήρια και ευχετήρια κάρτα από 40χρονο Έλληνα ασθενή που ζει και εργάζεται στην Αγγλία με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη ρομποτική ριζική προστατεκτομή με εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό.

Ευχαριστήριο σημείωμα ασθενή με πολλαπλά ιατρικά προβλήματα

Ευχαριστήριο σημείωμα ασθενή με πολλαπλά ιατρικά προβλήματα, που υποβλήθηκε σε επιτυχημένη ρομποτική ριζική προστατεκτομή από τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη και οποίος εκτίμησε όχι μόνο τις χειρουργικές-ρομποτικές ικανότητες του Χειρουργού του αλλά και τις ανθρώπινες διαστάσεις της προσωπικότητάς του!

Eυχαριστήριο από συνάδελφο Ιατρό, Καρδιολόγο

Θερμό ευχαριστήριο από συνάδελφο Ιατρό, Καρδιολόγο στη ειδικότητα, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη ρομποτική ριζική προστατεκτομή. Ο συνάδελφος Ιατρός του κου Πουλάκη έχει μετά την επέμβαση μηδενικό PSA, πλήρη εγκράτεια και στύση. Η κάρτα συνόδευε ένα ευγενικό αναμνηστικό δώρο, έκφραση της ικανοποίησης και της ευγνωμοσύνης του ασθενούς προς τον χειρουργό του!

τα νεα μασ

τελευταια νεα και εξελιξεισ

Βασίλειος Πουλάκης – Καλημέρα Ελλάδα | Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης

Ο κύριος Βασίλειος Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital, μιλάει στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και με ποια συμπτώματα εμφανίζεται συνήθως. Εξηγεί ποιοι είναι οι παράγοντες που συνδέονται με...

Διεθνής αναγνώριση και διάκριση στη ρομποτική χειρουργική για τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη

Στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Βασίλειος Πουλάκης, χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος με εξειδίκευση στη ρομποτική χειρουργική. Ο κ. Πουλάκης είναι ο νούμερο 1 ρομποτικός χειρουργός στην Ευρώπη και ο νούμερο 2 στον κόσμο. Εξήγησε τον ρόλο της...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ FACE2FACE

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ-ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ-ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ   ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ-ΚΑΛΟΗΘΗΣ...
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ 100,3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ 100,3

Συνέντευξη του Δρ. Βασίλη Πουλάκη στις 31 Ιουλίου 2020, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης, στον δημοσιογράφο κύριο Άρη Πορτοσάλτε, σχετικά με τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο (link) από 1:15:45 μέχρι και 1:27:20 την...

Διαβάστε Περισσότερα

νεα απο τον τυπο

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Πρόληψη και Θεραπεία

Ο πέμπτος σε συχνότητα μεταξύ των καρκίνων, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, παρόλο που περιγράφεται ως «αντρικός» καρκίνος, αφορά και τις γυναίκες σε ποσοστό που φτάνει περίπου στο 15% των περιστατικών «Το σύνολο της εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης στην...

Βασίλειος Πουλάκης – Καλημέρα Ελλάδα | Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης

Ο κύριος Βασίλειος Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital, μιλάει στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και με ποια συμπτώματα εμφανίζεται συνήθως. Εξηγεί ποιοι είναι οι παράγοντες που συνδέονται με...

Διεθνής αναγνώριση και διάκριση στη ρομποτική χειρουργική για τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη

Στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Βασίλειος Πουλάκης, χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος με εξειδίκευση στη ρομποτική χειρουργική. Ο κ. Πουλάκης είναι ο νούμερο 1 ρομποτικός χειρουργός στην Ευρώπη και ο νούμερο 2 στον κόσμο. Εξήγησε τον ρόλο της...

ΣΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τελείωσε με απόλυτη επιτυχία και αυτή η επίσκεψη μας στην Κύπρο. Διενεργήθηκαν οι εξής επεμβάσεις:1. μια "Μίνι"-Διαδερμική Λιθοτριψία σε μία εξαιρετικά παχύσαρκη γυναίκα με κοραλλοειδή λίθο στον δεξί νεφρό σε λοξή ύπτια-πλάγια θέση με δυνατότητα ταυτόχρονης...

νεα απο τον επιστημονικο κοσμο

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΡΙΖΙΚΗ ΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (ΕΝΔΟΣΩΜΑΤΙΚΗ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΚΥΣΤΗΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ «W» ΚΑΤΑ HAUTMANN

Δημοσίευση του Δρ. Βασίλη Πουλάκη σχετικά με την ρομποτική (ενδοσωματική) δημιουργία νεοκύστης σε σχήμα «W» κατά Hautmann μετά από ρομποτική ριζική...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΚΕΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ «ΡΟΥΤΙΝΑ» ΣΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ METROPOLITAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1o: ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΟΠΙΣΘΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΚΤΟΜΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΡΧΕΟΣ Η ιστορία είναι απλή και άκρως ανθρώπινη. Ένας νεαρός...

Pin It on Pinterest