Επιλογή Σελίδας

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΚΕΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ «ΡΟΥΤΙΝΑ» ΣΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ METROPOLITAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑΚΗ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΚΕΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ «ΡΟΥΤΙΝΑ» ΣΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ METROPOLITAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1o: ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΟΠΙΣΘΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΚΤΟΜΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΡΧΕΟΣ

Η ιστορία είναι απλή και άκρως ανθρώπινη. Ένας νεαρός ηλικίας 15 ετών, αρκετά μεγαλόσωμος για την ηλικία του (ύψος: 186 εκατοστά και βάρος: 125 κιλά, παίχτης του μπάσκετ στο εφηβικό τμήμα μεγάλης ομάδας των Αθηνών) προσέρχεται, τέλος Δεκέμβρη του 2019, επειγόντως στο Ιατρείο του Δρ. Βασίλη Πουλάκη, στο Νοσοκομείο Metropolitan, συνοδευόμενος από την μητέρα του, με μεγάλη, σκληρή αλλά ανώδυνη διόγκωση του δεξιού όρχι, η οποία επιδεινώθηκε ραγδαίως τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες.

Η κλινική εξέταση που ακολούθησε, ο υπερηχογραφικός έλεγχος του οσχέου, η αξονική τομογραφία θώρακος και κοιλίας (άνω και κάτω) ανέδειξαν έναν ευμεγέθη όγκο δεξιού όρχεος, 9 εκατοστά περίπου σε διάμετρο, με πολλαπλά παθολογικά διογκωμένους λεμφαδένες στον παρααορτικό χώρο, κυρίως επί τα δεξιά της μέσης γραμμής που συρρέανε και σχημάτιζαν block, ο μεγαλύτερο ορατός με διαστάσεις 4,5Χ3,5 εκατοστά.

Κατόπιν ο νεαρός ασθενής υποβλήθηκε άμεσα στην καθιερωμένη υψηλή/ριζική ορχεκτομή δεξιά. Η ταχεία βιοψία κατά την διάρκεια της ορχεκτομής και η τελική ιστολογική εξέταση που ακολούθησε 4-5 ημέρες αργότερα κατέδειξαν μικτό, μη-σεμινωματώδη όγκο δεξιού όρχεως, μέγιστης διαμέτρου 8,5 εκατοστών, αρνητικά χειρουργικά όρια και παθολογονανατομικού σταδίου pT3, R0. Συγκεκριμένα, ο ιστολογικός τύπος του μικτού, μη-σεμινωματώδη όγκου αποτελείτο από εμβρυϊκό καρκίνωμα (60%), όγκο λεκιθικού ασκού (20%), τεράτωμα, ώριμο και άωρο και από τα τρία βλαστικά δέρματα (10%), χοριοκαρκίνωμα (5%) και σεμίνωμα (5%).

Κατόπιν εισηγήσεως του οικογενειακού Ιατρού του ασθενούς, ο νεαρός ασθενής παραπέμφθηκε στην Ογκολογική Κλινική του Δρ. Χριστοδούλου Χρήστου, του Νοσοκομείου Metropolitan, για άμεση χημειοθεραπεία. Μετά από τέσσερεις κύκλους του ενδεδειγμένου σχήματος χημειοθεραπείας η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική αλλά όχι πλήρης. Οι αξονικές τομογραφίες κοιλίας στο ενδιάμεσο (17/02/2020) και στο τέλος της χημειοθεραπείας (02/04/2020) έδειξαν μία σταδιακή απεικονιστική βελτίωση σε σύγκριση με τον προγχειρητικό έλεγχο με μείωση της διάστασης των απεικονιζόμενων λεμφαδένων παραορτικά και κατά μήκος των λαγονίων αγγείων. Επανελεγχόταν όμως λεμφαδένας στο επίπεδο διχασμού της κοιλιακής αορτής με σταδιακή μείωση των διαστάσεων του, στην εξέταση στις 02/04/2020 με 2,4 εκατοστά μέγιστη διάμετρο έναντι 2,6 εκατοστά στις 17/02/2020, από 4,5 εκατοστά που ήταν προεγχειρητικά.

Η ένδειξη για εκτεταμένη οπισθοπεριτοναϊκή λεμφαδενεκτομή διάσωσης για την αφαίρεση πιθανόν υπολειμματικών, ανθεκτικών στην χημειοθεραπεία, ζώντων καρκινικών στοιχείων ή πιθανόν νεκρωμένων καρκινικών ιστών με ή χωρίς στοιχεία τερατώματος (το οποίο δεν επηρεάζεται από την χημειοθεραπεία και πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθεί) είναι απόλυτη.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε ρομποτικά από τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη, με βοηθό του τον Δρ. Βασίλη Μώρο, με την βοήθεια του υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος da Vinci Xi.

Διενεργήθηκε μία ρομποτική νευροπροστατευτική οπισθοπεριτοναϊκή λεμφαδενεκτομή διάσωσης και μάλιστα εκτεταμένου πεδίου, η οποία εκτεινόταν από τις νεφρικές φλέβες μέχρι τον διχασμό των λαγονίων αγγείων και από τον δεξιό ουρητήρα μέχρι παρααορτικά αριστερά.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να διατηρηθούν ανέπαφα τα παρασπονδυλικά νευρικά γάγγλια, που είναι υπεύθυνα για την λειτουργία της εκσπερμάτισης. Παρόλο που τα υπολειμματικά λεμφαδενικά στοιχεία, μετά την χημειοθεραπεία, ήταν σε μεγάλη έκταση έντονα «κολλημένα» με πολλαπλές συμφύσεις με την κάτω κοίλη φλέβα, αποκολλήθηκαν πλήρως, χωρίς να προκληθεί ουδεμία τρώση του αγγείου, ενώ η κάτω κοίλη κινητοποιήθηκε πλήρως από το ύψος της δεξιάς νεφρικής φλέβας μέχρι και την δεξιά κοινή λαγόνιο φλέβα, ακόμα και η οπίσθια επιφάνειά της απ’ όπου και αφαιρέθηκε προσπονδυλικά και παρασπονδυλικά το αντίστοιχο λεμφαδενικό πακέτο.

Στην ταχεία βιοψία και στη μετέπειτα τελική ιστολογική εξέταση ανευρέθηκε σύμπλεγμα (block) λεμφαδένων διαστάσεων 6,8Χ3,8Χ1,8 εκατοστά και επιπλέον 24 λεμφαδένες μεγίστης διαμέτρου 0,3-4,4 εκατοστά. «Ζώντα» στοιχεία μη τερατωματώδους όγκου από γεννητικά κύτταρα ή σωματικής νεοπλασίας δεν ανευρέθηκαν στο εξετασθέν υλικό.

Αναδείχθηκε επίσης παρουσία υπολειμματικών στοιχείων τερατώματος στο block των λεμφαδένων και σε 6 εκ των 24 ανευρεθέντων οπισθοπεριτοναϊκών λεμφαδένων.

Η μετεγχειρητική πορεία και ανάρρωση του νεαρού ασθενούς ήταν σταθερή, χωρίς καμία επιπλοκή και πολύ σύντομη. Η νοσηλεία διήρκησε τρεις μόνο ημέρες. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά το ρομποτικό χειρουργείο η μαγνητική τομογραφία άνω και κάτω κοιλίας και οπισθοπεριτοναϊκού χώρου ανέδειξε απουσία κάθε παθολογικού λεμφαδενικού στοιχείου οπισθοπεριτοναϊκά (πλήρης λεμφαδενικός καθαρισμός) ενώ ο ασθενής ανέφερε ότι έχει κανονική, ορθόδρομη εκσπερμάτιση!

Με το αποτέλεσμα αυτό της βιοψίας από την οπισθοπεριτοναϊκή λεμφαδενεκτομή ο ασθενής θεωρείται ότι έχει ιαθεί και δεν χρειάζεται επιπλέον χημειοθεραπεία, μόνο ογκολογική παρακολούθηση με αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες κοιλίας και θώρακος ανά διάφορα χρονικά διαστήματα!

Τα τελευταία 11 χρόνια έχουν διενεργηθεί 24 ανάλογα περιστατικά οπισθοπεριτοναϊκής λεμφαδενεκτομής διάσωσης σε νεαρούς άνδρες με μεταστατικό καρκίνο όρχεος μετά από χημειοθεραπεία. Ο μέσος αριθμός λεμφαδένων που αφαιρέθηκαν ήταν 42 (28-96). Στους 21 άνδρες (87,5%) διατηρήθηκε η ορθόδρομη, φυσιολογική, εκσπερμάτιση ενώ σε κανένα από τους ασθενείς δεν παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή που να απαιτεί επανεπέμβαση, ανοιχτού ή ρομποτικού χειρουργείου. Δύο ασθενείς με εκτεταμένη υπολειμματική μεταστατική νόσο (8,33%) παρουσίασαν σοβαρή λεμφόρροια με χηλώδη ασκίτη όπου αντιμετωπίστηκε επιτυχώς με παροχέτευση και αγγειογραφικό εμβολισμό των λεμφαγγείων. Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά και εφάμιλλα των μεγαλύτερων κέντρων του εξωτερικού και συγκρίσιμα του ανοιχτού χειρουργείου με την σημαντική όμως διαφορά ότι η ρομποτική επέμβαση προσφέρει το ίδιο ογκολογικό αποτέλεσμα με την μικρότερη επιβάρυνση του ασθενούς και με ελάχιστες επιπλοκές!

Παρακάτω βλέπετε την σειρά των αξονικών τομογραφιών του ασθενούς αρχικά πριν το ρομποτικό χειρουργείο (29/12/2019), στην μέση της χημειοθεραπείας (17/2/2020), στο τέλος της χημειοθεραπείας (2/4/2020) με τον μεγάλο υπολειπόμενο λεμφαδενικό όγκο οπισθοπεριτοναϊκά και την μαγνητική τομογραφία κοιλίας με πολυπαραμετρική μελέτη ένα περίπου μήνα μετά την ρομποτική οπισθοπεριτοναϊκή λεμφαδενεκτομή διάσωσης (29/5/2020) όπου δεν κανένας λεμφαδένας οπισθοπεριτοναϊκά παρά μόνο μία μικρή κυστική συλλογή υγρού (διαμέτρου 1 εκατοστού), δίκην μη σημαντικής, υποσημαινόμενης λεμφοκήλης.

Εδώ βρίσκετε και τις συνδέσεις (links) για την παρακολούθηση ολόκληρης της ρομποτικής οπισθοπεριτοναϊκής λεμφαδενεκτομής διάσωσης, σε συνέχειες, λόγω του μεγάλου μεγέθους του βίντεο, στο προσωπικό κανάλι You Tube του κ. Πουλάκη.

https://www.youtube.com/user/TheUrology/feed

(Προσοχή, πρόκειται για ζωντανό χειρουργείο και οι εικόνες είναι πλήρως ρεαλιστικές και δεν επιτρέπεται σε ανήλικους και σε άτομα με ευαισθησίες σε εικόνες χειρουργείου να το παρακολουθήσουν!):

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ…

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ…

Πέρασε ένας χρόνος που ζήσαμε και ζούμε σαν σε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Είμαστε όρθιοι ακόμα, κάνουμε όνειρα και διατηρούμε τις ελπίδες μας για τον νέο χρόνο, το 2021, έχοντας όμως τις πιο ζοφερές αναμνήσεις από τον χρόνο που φεύγει, το 2020. Πολλές...

Διαβάστε Περισσότερα
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ST. GEORGE ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ST. GEORGE ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Κάθε μήνα πιστοί στο συνηθισμένο μας ραντεβού στην Κύπρο. Και τώρα τον Οκτώβριο διενεργήσαμε σε τρεις ημέρες 3 ρομποτικές νευροπροστατευτικές ριζικές προστατεκτομές, 1 ρομποτική μερική νεφρεκτομή και 1 ρομποτική ριζική κυστεκτομή με εκτεταμένη λεμφαδενεκτομή και...

Διαβάστε Περισσότερα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΡΙΖΙΚΗ ΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (ΕΝΔΟΣΩΜΑΤΙΚΗ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΚΥΣΤΗΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ «W» ΚΑΤΑ HAUTMANN

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΡΙΖΙΚΗ ΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (ΕΝΔΟΣΩΜΑΤΙΚΗ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΚΥΣΤΗΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ «W» ΚΑΤΑ HAUTMANN

Δημοσίευση του Δρ. Βασίλη Πουλάκη σχετικά με την ρομποτική (ενδοσωματική) δημιουργία νεοκύστης σε σχήμα «W» κατά Hautmann μετά από ρομποτική ριζική κυστεκτομή με εκτεταμένη πυελική λεμφαδενεκτομή σε ασθενείς (άνδρες και γυναίκες) με διηθητικό καρκίνο ουροδόχου κύστεως...

Διαβάστε Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ 100,3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ 100,3

Συνέντευξη του Δρ. Βασίλη Πουλάκη στις 31 Ιουλίου 2020, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης, στον δημοσιογράφο κύριο Άρη Πορτοσάλτε, σχετικά με τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο (link) από 1:15:45 μέχρι και 1:27:20 την...

Διαβάστε Περισσότερα
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ…

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ…

Ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης μαζί με τον συνεργάτη του Δρ. Βασίλη Μώρο συνεχίζουν να έρχονται στη Κύπρο κάθε μήνα, αμέσως μετά την απελευθέρωση των αεροπορικών μεταφορών, μετά την καραντίνα από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως αυτή την φορά που επισκεφτήκαμε την...

Διαβάστε Περισσότερα

Βασίλης Πουλάκης

Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ >

τα νεα μασ

τελευταια νεα και εξελιξεισ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ FACE2FACE

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ-ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ-ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ   ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ-ΚΑΛΟΗΘΗΣ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ FACE 2 FACE 7-5-2017

Ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης μιλάει για την Ρομποτική αντιμετώπιση παθήσεων της ουροδόχου κύστης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ FACE 2 FACE 30-4-2017

Ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης μιλάει για την Ρομποτική αντιμετώπιση παθήσεων του νεφρού και την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συνέντευξη του κου Πουλάκη στη πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” του δημοσιογράφου κου Δημόπουλου στο κανάλι Σίγμα της Κύπρου με θέμα την Ρομποτική Ουρολογία στη...
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ 100,3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ 100,3

Συνέντευξη του Δρ. Βασίλη Πουλάκη στις 31 Ιουλίου 2020, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης, στον δημοσιογράφο κύριο Άρη Πορτοσάλτε, σχετικά με τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο (link) από 1:15:45 μέχρι και 1:27:20 την...

Διαβάστε Περισσότερα

νεα απο τον τυπο

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ…

Πέρασε ένας χρόνος που ζήσαμε και ζούμε σαν σε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Είμαστε όρθιοι ακόμα, κάνουμε όνειρα και διατηρούμε τις ελπίδες μας για τον νέο χρόνο, το 2021, έχοντας όμως τις πιο ζοφερές αναμνήσεις από τον χρόνο που φεύγει, το 2020. Πολλές...

ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ!

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ… Ο συνάδελφος Ιατρός Δερματολόγος, με καταγωγή από Κύπρο, ο οποίος όμως κατοικεί και εργάζεται στην Ελλάδα, βρέθηκε για δεύτερη φορά σε ρομποτικό χειρουργείο που...

Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ METROPOLITAN ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ!

Το Ρομποτικό Ουρολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου Metropolitan, το οποίο διευθύνει από την ίδρυσή του, το 2011, ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης, έχοντας ξεπεράσει τις 900 περίπου ετήσιες ρομποτικές επεμβάσεις στο έτος που μόλις αφήνουμε πίσω μας, το 2018 δηλαδή, ανανεώνει το...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Καθώς σήμερα τελείωσα τα προγραμματισμένα μαθήματα Ουρολογίας στους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης στη Γερμανία και περιμένοντας να περάσει λίγο η ώρα για να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο για την επιστροφή στην Αθήνα είναι σημαντικό να τονισθούν οι...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε από τον Δρα Βασίλη Πουλάκη, την Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, στο Νοσοκομείο Metropolitan, ρομποτική μερική νεφρεκτομή (ογκεκτομή), σε ασθενή με τελείως ενδοφυτικό (εσωτερικό) όγκο νεφρού με την βοήθεια προηγμένου...

νεα απο τον επιστημονικο κοσμο

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΡΙΖΙΚΗ ΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (ΕΝΔΟΣΩΜΑΤΙΚΗ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΚΥΣΤΗΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ «W» ΚΑΤΑ HAUTMANN

Δημοσίευση του Δρ. Βασίλη Πουλάκη σχετικά με την ρομποτική (ενδοσωματική) δημιουργία νεοκύστης σε σχήμα «W» κατά Hautmann μετά από ρομποτική ριζική...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ (ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ) ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ METROPOLITAN ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων/Ασθενών του Νοσοκομείου Metropolitan και κατόπιν επίσημης προσκλήσεως της Ουρολογικής και Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κιέβου, στην Ουκρανία, διοργανώθηκε Επιστημονική Συνδιάσκεψη για την Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία και στην Ορθοπεδική στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2018.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 6ο SEERSS CONGRESS – ΖΑΠΕΙΟ ΑΘΗΝΑ

Ομιλία του Δρ. Χρήστου Μοιράγια, Επιμελητή της Ουρολογικής Κλινικής και του Ρομποτικού Ουρολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Metropolitan, που διευθύνει ο Αν. Καθηγητής Βασίλης Πουλάκης, με θέμα την σημασία του αριθμού των ρομποτικών επεμβάσεων που έχει εκτελέσει ο Ρομποτικός Χειρουργός στην περιεγχειρητική πορεία αλλά στο κόστος της επέμβασης σε ασθενείς που υπέστησαν ρομποτική μερική νεφρεκτομή.

Poulakis Urology!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ